Home > Nieuws > Kabelbaan Ter Apel officieel geopend

Kabelbaan Ter Apel officieel geopend

TER APEL – Gedeputeerde Patrick Brouns en wethouder Bart Huizing hebben vanmiddag de kabelbaan over het Ruiten A kanaal officieel geopend.

Hij was al een tijdje in gebruik, maar vanmiddag is de eerste hand-aangedreven kabelbaan van Nederland officieel geopend. Deze gratis te gebruiken kabelbaan over het Ruiten Aa Kanaal brengt wandelaars van het ene naar het andere bos in Ter Apel. Voor het ontwerp werd de vormgeving van de voormalige stoomtram Ol’ Graitje gebruikt als inspiratiebron. De gondel biedt plaats aan twee personen. De kabelbaan kan zowel vanuit de gondel als vanaf de beide oevers bedient worden.

Herstel van de Runde en Ruiten Aa
De 22,4 meter lange kabelbaan maakt deel uit van het project ‘Herstel van de Runde – Ruiten Aa’ als doorgaande waterverbinding van Bargerveen tot Dollard. Het laatste deel van dit project is de koppeling Runde – Ruiten Aa. Met dit plan is een natuurlijk watersysteem gerealiseerd en is een belangrijke ecologische verbinding tot stand gekomen. Deze hernieuwde waterloop verrijkt het landschap, verruimt de recreatiemogelijkheden, verhoogt de cultuurhistorische waarden en geeft daarmee het leefklimaat van de regio een kwaliteitsimpuls.

De kabelbaan in Ter Apel zorgt voor een wandelverbinding over het Ruiten Aa Kanaal en maakt samen met alle andere investeringen van dit wandelgebied een ware beleving.

Uniek in Nederland
De kabelbaan versterkt de toeristische infrastructuur en maakt de omgeving nabij Ter Apel aantrekkelijker voor wandelaars. Daarnaast vergroot het de attractiewaarde van de langeafstandswandelpaden naar Drenthe en Duitsland. Het deel van Ter Apel richting Emmen is nu al één van de meest aantrekkelijke stukken van deze route. De kabelbaan maakt het gebied voor meer mensen toegankelijk en het maakt Ter Apel uniek in Nederland.

 

 

 

Bron: https://www.westerwoldeactueel.nl/2018/06/18/kabelbaan-ter-apel-officieel-geopend/